Posjet Vranskom jezeru i Osoru povodom obilježavanja Svjetskog dana voda

Dana 22.3.2022. djeca odgojno-obrazovne skupine Školjkice su sa svojim odgojiteljicama M. Kajkarom i E. Fuzul nastupili s recitacijom Voda M. Kušeca na manifestaciji povodom Svjetskog dana voda u organizaciji Društva naša djeca u atriju Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju.

Sljedećeg dana, također povodom Svjetskog dana voda djeca i odgojiteljice iz odgojno-obrazovnih skupina Zvončići, Školjkice i Lavandice iz Malog Lošinja te djeca predškolci iz odgojno-obrazovnih skupina Pčelice iz Velog Lošinja i Zvjezdice iz Nerezina su posjetili Vransko jezero i Osor. Jednodnevni izlet u suradnji s Vodoopskrbom i odvodnjom Cres-Lošinj d.o.o. realiziran je dana 23.3.2022. godine. Djeca su razgledala strojni pogon kojim se crpi voda iz jezera te šalje dalje u vodovodnu mrežu, obalu jezera, kušali su vodu direktno iz jezera te saznali mnoge zanimljivosti o jezeru i njegovoj važnosti za život na cresko-lošinjskom otočju.

Ovim aktivnostima proširujemo dječja znanja o vodi te njezinoj važnosti za život. Također senzibilizacijom djece o očuvanju okoliša i nezagađivanju istog nastojimo doprinijeti razvoju ekološki osviještenih mladih naraštaja našega otoka.

Zahvaljujemo Vodoopskrbi i odvodnji Cres-Lošinj d.o.o. na suradnji i izletu.