Predstava „Čudesne stranice male Danice“

U sklopu programa Ruksak (pun) kulture dana 17. lipnja održana je predstava “Čudesne stranice male Danice” teatra Poco loco. Predstavi su prisustvovala djeca odgojno-obrazovnih skupina Pahuljice i Tigrići u centralnom objektu te skupina Zvjezdice iz područnog objekta Žalići u Nerezinama.

Ruksak (pun) kulture program je koji omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Program razvija njihovo kreativno obrazovanje, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuju djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture.
Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

U predstavi se govori o čitanju, o knjigama, o mašti. Glumice Maja i Ziz u predstavi poručuju kako slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom, čitatelja – dijete može utješiti, poručiti mu da nije samo.

Djeca su predstavom bila oduševljena. Bila im je zabavna i smiješna i zaključili su da bi ovako nešto mogli gledati svaki dan. Na kraju predstave djeca su se fotografirala s glumicama i nastavila dan dobro raspoložena i puna dojmova.