Projekt Boje

U proljetno vrijeme u našoj skupini Točkice započeli smo projekt Boje. Kroz razne aktivnosti naučili smo četiri osnovne boje. Crvenu, zelenu, plavu i žutu. Započeli smo s crvenom bojom. Cijeli jedan tjedan prolazili bi jednu boju kroz razne igre i aktivnosti. Likovna aktivnost s temperama jako je zainteresirala Točkice i pomogla im da nauče boje, tako smo kroz aktivnost slikanja i oslikavanja bojali razne predmete u boji ovisno koju boju taj tjedan učimo. Također, razne slikovnice i priče pomogle su nam u proširenju znanja o bojama te igre kao što su Pronađi predmet određene boje.

U tjednu crvene boje ponudile smo djeci crvenu lubenicu koju smo sakrile u prostoru sobe dnevnog boravka te su je djeca pokušala pronaći. Također, djeca bi dobila zadatak pronaći predmet određene boje u sobi i dati ga odgojiteljici. Nakon nekog vremena i poticanja proširivanja znanja o boji, djeca su većinom točno nalazila predmete odnosno točno prepoznavala boje koje smo učili.

Kroz igru, strpljenje i zabavu, uspjeli smo naučiti četiri osnovne boje i tako naše Točkice znaju prepoznati i imenovati iste. Projekt smo završili veselim pjesmicama i ponavljanjem steknutoga znanja te smo spremni naučiti nove boje i proširiti svoje znanje.

Odgojiteljice Nikolina i Sara Vas veselo pozdravljaju sa svojim veselim Točkicama!