Projekt Madagaskar – Madagaskarom kroz vježbu i igru

Vijest o dolasku tete Eni proširila se skupinom puno prije njenog dolaska. “Moja mama vježba s tetom Eni!”, “I moja teta!”, “I teta Marijana!”… Gumbići i inače vole vježbati u vrtićkom holu, ali toga su dana u hol ipak stigli pomalo začuđeni. Trebale su im ravno dvije minute da se opuste i prihvate tetu Eni kao “jednu od nas”.

Enia Mužić intruktorica je yoge i pilatesa te, između ostalog, vlasnica certifikata Rainbow Kids Yoga. Odmah je prihvatila prijedlog tete Marijane da dođe vježbati s Gumbima te je, proučavajući sve što smo do sada radile s djecom, osmislila čitav niz vježbica povezanih s temom “Madagaskar”. Prvo smo napravili ”sendviče za put”, sjeli u avion te otputovali na Madagaskar, a zatim je krenula prava čarolija: pokretom smo susreli sve životinjice koje smo do sada upoznali! Nakon zajedničkog vježbanja, svako je dijete dobilo priliku odabrati jednu životinjicu i pokazati prijateljima, uz pomoć tete Eni, njeno kretanje. Malo smo se odmorili na pješčanim plažama, namazali se kremicom, nazvali roditelje, poigrali se dobrih i nestašnih rakova i vratili se avionom kući. Teta Eni sve je savršeno prilagodila dobi i sposobnostima djece, a ona su nju iznenadila svojim znanjem (kako je to sama rekla: ,,Pa oni su kao prave male enciklopedije!”). Pri samom kraju aktivnosti naša Mila predala je slavljenici teti Eni buketić, a klinci su joj zajedno otpjevali ”Sretan rođendan!”.

Iako je djeci zabavno s njihovim tetama, ovakve suradnje uvelike obogaćuju vrtićke sadržaje. Netko novi, s nekim specifičnim znanjem može upotpuniti aktivnosti i projekte na način na koji to odgojiteljice ne bi mogle. Ovim putem želimo još jednom zahvaliti teti Eni na uloženom trudu u pripremu same aktivnosti i jednom predivnom, aktivnom i zabavnom jutru!

Do idućeg web susreta,

                                      skačući kao lemuri,

                                                                          trčeći kao fose,

                                                                                                          leteći kao leptiri,

                                                                                                                                                 vaše E&M&D&T