Prosinac u Fritulicama

Jedva smo dočekali mjesec prosinac, mjesec dobrih želja i puno poklona. Na početku mjeseca razveselio nas je sv. Nikola koji nam je donio puno slatkiša, grickalica i voća. Jedva smo čekali otvoriti svoje poklončiće.

Na sv. Luciju svi smo zajedno posijali pšenicu koju smo svakodnevno sa svojim tetama zalijevali.

Svaki dan smo izrađivali i bojali božićne ukrase, slušali božićne pjesme i plesali. Što se pjesmica tiče, najviše smo uživali i plesali na pjesmi “Fritula”, a razlog možete i sami pretpostaviti. ????

Došlo je vrijeme da i mi darujemo nešto svojim roditeljima. Naše tete su dobile izvrsnu ideju da napravimo čestitku za Božić s našim otiscima dlana i našom slikom. Na početku nam je bilo malo čudno i neobično imati boju na svome dlanu, ali kasnije smo u tome uživali i htjeli još. Napravile su nam i “photopoint” za slikanje s božićnim ukrasima, predobro!

Svi smo jedva dočekali dolazak Djeda Mraza u vrtić. I došao je taj dan, dan kada ćemo upoznati Djeda Mraza. Zajedno sa svojim tetama otišli smo u hol kako bi smo dočekali Djeda Mraza. Evo ga! Stigao je s velikom vrećom poklona. Bili smo jako iznenađeni i sretni, ali poneki i preplašeni jer ga vidimo prvi put. Malo smo se slikali i družili, a zatim smo krenuli u svoju sobu pogledati koje smo sve poklone dobili.