Stiglo nam je proljeće

Stiglo nam je proljeće. Dani su sve sunčaniji i topliji, pravo vrijeme za upoznati veliko dvorište. Moramo vam priznati da nam se dvorište jako svidjelo. Toliko je veliko da možemo nesmetano voziti autiće po njemu, a imamo i dovoljno mjesta za pokazati svoje likovno umijeće. Naime, naše tete su nam donijele punu kanticu raznobojnih kreda, a pod po kojem hodamo poslužio nam je kao slikarsko platno. Wow, koliko samo mjesta za crtanje.  Ovo dvorište krije i jednu tajnu…. Velika drvena kutija, uz malu pomoć naših teta, u tren oka postaje veliki pješčanik.  A onda su tu  tu još i i tobogan i tunelić, pravo mjesto za skrivanje. Pripremili smo vam i nekoliko fotografija da vam dočaraju naše dvorište.

Ali moramo vam otkriti još nešto! Ipak… mislimo da smo mi zaslužni što nam je proljeće tako brzo došlo. A znate kako? Zato jer vam mi svaki dan pjevamo, sviramo drvenim štapićima i plešemo i tako smo dozvali proljeće da nam dođe što prije. Želimo da nam dani budu što duži i sunčaniji da se možemo igrati na dvorištu s prijateljima i u parkiću s našim roditeljima, braćom i sekama.

No, vratimo se mi još malo na brojalice i pjesmice. Trenutno naša najdraža pjesmica je Kuca, kuca Pero i svaki dan je otpjevamo nekoliko puta. Vjerovatno je razlog tome što nam se toliko sviđa i naš novi prijatelj, vrana Pero. Svaki dan ga hranimo, i jako smo ga zavoljeli, a zaboravimo li mu na vrijeme dati hranu, Pero sjedne na ogradu i doziva nas. Našem Peri vam je s nama jako lijepo, ali u zadnje vrijeme je nekako čudan i počeo je hranu nositi s dvorišta, a prije bi ju uvijek tu pojeo. Tete kažu de se Pero zaljubio…  I gle  stvarno!  Sada s njim svaki dan dolazi još netko. Nazvali smo ju Ana. Pero i Ana su počeli  skupljati i neke grančice, pa su nas naše tete naučile da je sada vrijeme kada Pero i Ana grade gnijezdo, te da će ubrzo imati male bebe vrane. Baš zanimljivo, svašta ćemo mi još naučiti.

Ali, da proljeće nije uvijek sunčano i toplo, uvjerili smo se i sami. Kiša nas je znala iznenaditi i zadržati u sobi. Kada smo u našoj sobi , uz pjevanje, sviranje i plesanje neke od naših najdražih aktivnosti su i crtanje pastelama, slikanje bojama za prstiće, razvrstavanje životinja prema boji i stavljanje  u odgovarajuću zdjelicu, a jako volimo i kada nam tete čitaju slikovnice, posebno one o životinjama. Tada mi imitiramo glasanje životinja, a znamo i skakati kao zečići i žabe i plivati kao ribice. Sve u svemu, mi smo vam jedna vesela, vrijedna i kreativna družina. Do sljedećeg susreta pozdravljaju vas vaše Fritulice.