Sunašca u Našoj maloj knjižnici

Ove godine je naša mala velika skupina Sunašca odlučila biti dio projekta „Naša mala knjižnica“ koji potiče čitanje, kao i niz različitih aktivnosti. Kroz zadane slikovnice cilj je potaknuti djecu na razmišljanje, promišljanje i stvaranje vlastite slike o pročitanom.

Naša prva pročitana slikovnica zvala se „Moja baka“. Kako živimo u primorskom podneblju djeca su je češće spominjala kao „Moja nona“. Slikovnicu smo više puta čitali i prepričali. Dobili smo poticaj za dijeljenje lijepih doživljaja provedenih u društvu baka/nona. Te verbalne dojmove pretočili smo u likovne radove i izradili plakat.

Sunašca su dobila i prvu domaću zadaću – izradu obiteljskog stabla. Cilj je bio kroz razgovor s roditeljima saznati nešto više o svojoj široj obitelji.

Razgovarali smo i o nekim novim riječima, pojmovima…što znači neustrašiv ili ljubazan ili zabrinut ili nostalgičan…

U posjetu smo pozvali i jednu nonu, a i jednog djeda, koji su djecu upoznali s igrama iz njihovog djetinjstva. Saznali smo da neke od njih djeca i danas rado igraju – lovice, skrivača, Crne kraljice…

A za kraj ovog dijela, prijavili smo se i za sudjelovanje u razmjeni knjižnog junaka, a naš/a će biti „Supernona“. Njezin lik i izgled smislila su djeca, a odgojiteljice su pomogle u realizaciji. Supernona je pustolovna i avanturističkog duha – tako kažu Sunašca. Našeg knjižnog junaka poslali smo u Dječji vrtić Škrinjica iz Vidovca. Također, i mi očekujemo njihovog knjižnog junaka te se veselimo pustolovinama koje će doživjeti na otoku Lošinju.