“U zdravom tijelu, zdrav duh!” Sportski dan u Dječjem vrtiću Cvrčak

Današnji je dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Cvrčak obilježen sportskim aktivnostima i prezentacijom sportova i sportskih klubova našega grada. Tako su maleni i malo veći Cvrčci u svim skupina i objektima vrtića ugostili trenere i članove sportskih klubova.

Odgojiteljica i trenerica A. Bodiš je s djecom iz jasličkih skupina Slonići, Fritulice, Mravići i Točkice uvježbavala njihove motoričke sposobnosti prolazeći raznovrsne poligone, kao i Cvjetići zajedno s odgojiteljicama i članicom karate kluba M. Petrović.

Djeca skupine Balončići su promatrali i sudjelovali u stolnoteniskoj utakmici koju su vodili F. Stopar i trener otočnog stolnoteniskog kluba G. Broz, a Bubamare su vježbale s profesoricom i trenericom Z. Podunavac iz atletskog kluba.

Pčelice su u Velom Lošinju stjecale prve košarkaške korake s igračem otočnog košarkaškog kluba G. Herendom.

Djeca iz područnog objekta Perla družila su se s trenericom M. Mihailović Vušković iz karate kluba, dok su Zvjezdice u Nerezinama stjecali prve judo korake s trenerom J. Licitarom.

Gumbići su prošetali do boćališta te stekli osnovna znanja u boćanju u čemu su ih vodili igrači I. Antoninić i J. Šegota iz malološinjskog boćarskog kluba, dok su Loptice i Kockice bile na prezentaciji juda koju su vodili treneri Judo kluba Lošinj A. i M. Bodiš.

Notice su zaigrale nogomet na nogometnom terenu na Čikatu s trenerom B. Babićem, a Zvončići šah s trenerom B. Purićem.

Sunašca su sudjelovala u prezentaciji rukometa s igračicama ženskog rukometnog kluba i trenerom D. Vukovićem.

Cvrčci su proveli zanimljivo i zabavno mrvicu drugačije jutro.

Ovim aktivnostima Vrtić nastoji poticati kvalitetnu suradnju s članovima lokalne zajednice, zdrave životne navike od najranije dobi, senzibiliziranje roditelja i zajednice o važnosti tjelesnog vježbanja i bavljenja sportom te socijalizaciju djece, a sve s ciljem uspješnog rasta i razvoja naših mališana.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali sportskom danu te djeci i odgojiteljima (-icama) omogućili ovo posebno sportsko iskustvo. Radujemo se budućim sportskim suradnjama.

Doris Vešković Muškardin, str.sur.pedagoginja