Zimske aktivnosti

Na samom početku siječnja još smo uživali u praznicima i druženju s obitelji. Mali broj Leptirića i Otočića omogućio je zajednički igru i rad te boravak u  jednoj skupini. Od polovice siječnja polako se vraćaju svi prijatelji. Zanimljive su nam bile priče i fotografije naših Leptirića koji su bili na snijegu i uživali u snježnim radostima. Iskoristili smo to iskustvo u iznošenju doživljaja i priča. Tako smo napravili grude od papira i „za pravo“ se pogrudali.

Krugove od papira smo škaricama zarezivali i dobili grude koje smo zalijepili na prozor. Rezali smo duge i kratke trakice od papira, a onda ih lijepili u pahuljice koje sada vise s našeg stropa u garderobi. Leptirići su slikopriču “Dva snjegovića” iskoristili za svoju priču i prepričavanje. Mali zadatak “Što nedostaje snjegoviću?“ potaknuo je Leptiriće na razmišljanje i crtanje. Škarice su nam jako zanimljive i uz malo vježbe bolje ćemo ih držati i rezati. Finom motorikom , rezanjem, lijepljenjem i slaganjem kolaža nastao je pravi pravcati snjegović.

Snjegovićem od riže vježbali smo strpljivost, preciznost i finu motoriku (punjenje plastične bočice malom žlicom i rižom).

Pjesmica „Zeko i djeca“ zadovoljila je potrebu za pokretom i pjevanjem.

Pada, pada bijeli snijeg

mali zeko, skok uz brijeg.

Smrzle uši, smrzle šape

nema  čizme, nema kape, joj!

Zeko, zeko, zeko moj

Dođi sad u vrtić, hoj!

Kod nas nema mrkog vuka,

a za ručak kupus, mrkva, hoj!