Blagdansko vrijeme u Kockicama

Prosinac je u našoj skupini obilježen blagdanskim aktivnostima koje naše Kockice posebno vesele i u njima doista uživaju. Tako smo i ove godine kroz razne životno-praktične, likovne i glazbene aktivnosti, priče i slikovnice nastojali djeci približiti i održati duh i vrijednost Božića. Na početku mjeseca posebno nas je razveselio sv. Nikola koji nam je preko noći napunio čarapice slatkišima. Naš pano bio je prepun čizmica koje smo bojali vlastitim ručicama dok smo pjevali pjesmu: “Sveti Niko svijetom šeta traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju…”

Na svetu Luciju posijali smo pšenicu u teglice koje su dječica obojala i ukrasila. Svakodnevno smo ju zalijevali. Čim je pšenica počela nicati svaka ju je Kockica ponijela u svoj dom te za nju ostavila dobrovoljni prilog za našu humanitarnu akciju. Za humanitarnu akciju naše su Kockice ukrasile svijećnjake od glinamola te izradile memory s bojama. Svi su se ti proizvodi na humanitarnom štandu vrlo brzo prodali pa smo se brže bolje uhvatili proizvodnje dok akcija još traje. Tako je zahvaljujući svima nama na kraju akcije prikupljeno 4045,35 kn i 2 eura ?. Od tog iznosa 140 kuna uplaćeno je UNICEFu za Program Škole za Afriku, a ostatak će se iskoristiti za nabavku novog, modernijeg projektora za odgojno-obrazovni rad u vrtiću. Hvala Vam od srca svima na podršci i iskazanoj dobroj volji, a našim Kockicama na vrijednim ručicama i trudu.

U okviru humanitarnog programa Adventa u organizaciji Društva naša djeca Mali Lošinj pridružili smo se izradi poruke mira, ljubavi, prijateljstva i nade. Radovi su se mogli kupiti licitacijom na završnoj večeri adventa. Svi prihodi također idu u humanitarne svrhe. Iz povjerljivih smo izvora saznali da je naša nadahnjujuća poruka „Oboji život bojama radosti“ završila u dobrim rukama naše vrijedne Kockice. Hvala Vam od srca!

Kroz cijeli mjesec prosinac marljivo smo bojali papirnate tuljke u zelenu boju kako bi krajem mjeseca imali dovoljno materijala za bor koji smo kitili raznim ukrasima u našoj garderobi. Tako je naš papirnati bor zasjao raznim lampicama i ukrasima. U garderobi su svirale božićne pjesme te smo svakim danom bogatili i popunjavali naše božićne jaslice od prirodnih materijala. Bor u holu dječjeg vrtića također smo pomogli okititi ukrasima koje smo sami izradili.

Sve je to izdaleka gledao Djed Božićnjak i zato nas odlučio posjetiti s velikom vrećom poklona. Kockice su ga ove godine dočekale hrabrije nego prošle. Pričali smo mu kako jedemo zdravo, kako spremamo sobu nakon igre i kako smo bili dobri i čekali da nam dođe. Otpjevali smo mu pjesmicu „Zvončići“. Samo jedna najmanja Kockica još nije skupila hrabrosti približiti mu se pa mu je samo mahala izdaleka. Ta Kockica najviše voli pjesmu “Fritula” pa su se iz garderobe od kuda smo sa sigurne udaljenosti promatrali Djedicu mogli čuti stihovi “Sve bi da, da za nju, jednu malu fritulu…” ? Djedica nam je svima mahnuo i zaželio sretne blagdane.

Vaše Kockice i odgojiteljice Borka i Ana