Bubamare čekaju proljeće

Maškare su kod Bubamara bile vesele i šarolike, od leptirića, princeza, nogometaša, policajaca supermena, spidermena, mišice Mini do onih koji su samo željeli oslikati lice. Uz sve te kostime i ples, zabavili smo se zajedno s prijateljima iz skupine Kockice koji su isto tako dva  petka u veljači obukli svoje kostime i postali netko drugi. Na pusni utorak 21.2. ispratili smo prijatelje iz starijih skupina na karnevalsku povorku u centar grada.

Potjerali smo zimu šuškalicama, ali ona je još jednom pokazala da ne želi otići i da moramo još čekati proljeće.

U našoj sobi izazov nam je rižom puniti i prazniti „snjegoviće“ od plastičnih boca. Isto tako vježbamo rezanje škaricama. Režemo trakice papira na veće i manje komadiće, a te komadiće zatim lijepimo na zadanu podlogu. Kako je zima još prisutna, pročitali smo priču Zečić na snijegu. Razgovarali smo o zimi, kako se oblačimo i kako možemo pomoći ptičicama.

Volimo razne igre: Dan – noć, Leti – leti, Balončić, a jako nam je zanimljiva i igra Pogodi po glasu u kojoj trebamo žmiriti i slušati tko nam se to javio te pogoditi tko je to. Od plastelina nastaju razni oblici: kuglice, zmije, torte, palačinke, ali ovaj put samo uz pomoć ruku i prstića bez dodatnog alata. Od drvenih kocaka nastaju raznovrsne građevine, slažemo ih najčešće na tepihu i podu. Tako su nastali trajekt koji je mogao primiti puno autića i grad u daljini.

Teta Nina, radna terapeutkinja, pričala nam je o svojoj čarobnoj sobi i obećala nam da ju možemo posjetiti. To se i dogodilo u petak kada nas nije bilo puno u skupini. Ta čarobna soba je mala i ne bismo svi stali u nju. U toj smo se sobi valjali, skakali, penjali, padali, ubacivali, kotrljali i ljuljali na drugačijoj ljuljački. Nitko se nije ozlijedio jer je ta soba sva mekana i ispunjena strunjačama pa se može svakako vježbati. Opet ćemo ići u dogovoru s tetom Ninom i Petrom.

Kada god nam vrijeme dopusti boravimo na našem dvorištu, a i tamo smišljamo igre. Jedna od njih je kako naše cipele ostavljaju trag kada pređemo preko lokvice. S lijepim vremenom pripremamo se i za šetnje kojima ćemo otkriti što je u blizini našeg vrtića. U jednoj takvoj šetnji Bubamare su otkrile da je blizu šuma, grad, more, kuće i „kapsulice“ (kapelice na Kalvariji).

Čekamo pravo proljeće za naše nove šetnje.