Bubamare izlaze iz vrtića

U pedagoškoj godini 2023/2024. Bubamare imaju nekoliko novosti, a to je da izlazimo iz prostorija vrtića i idemo na razne događaje. Da bismo malo uvježbali šetnju u „vlakiću“ i pažljivo hodanje iza prijatelja, prošetali smo se do Kalvarije. Oprezno smo pazili na cestu i čekali da prođu automobili. Uzbrdo nam je bilo malo teško, ali smo se potrudili i uz pomoć prijatelja kojeg smo držali za ruku uspješno smo sve savladali. Došli smo do cilja, ispred crkvice smo odradili tjelovježbu uz priču, a za kraj odigrali nama jako dragu pokretnu igru „Dan/noć“. Putem natrag, sakupili smo lišće i šiške, za naše ježiće kojima gradimo kućicu u garderobnom predsoblju. Iako poprilično umorne Bubamare, nakon što smo se vratili u vrtić i popili malo vode, htjeli su još ići na dvorište. S obzirom da smo imali vremena do ručka, uspjeli smo se i poigrati i odraditi svima najomiljeniji dio dana, a to je – boravak na dvorištu! 

Naš idući odlazak iz vrtića je posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj povodom Mjeseca hrvatske knjige (listopad, 2023.). Glavna zadaća posjeta bila je potaknuti predčitalačke vještine, potaknuti razumijevanje i prepričavanje pročitanog te upoznati djecu s različitim vrstama knjige (bajke, basne, slikovnice itd.). Knjižničarka nas je upoznala s prostorijama knjižnice i pročitala priču „Miš lavljeg srca“. Na pitanje knjižničarke: „Što su to bajke?“, djeca su odgovarala: „stare prašnjave priče/bakine priče/knjiga sa puno priča“… Za kraj posjete, učlanili smo se kao skupina „Bubamare“ i podigli svoju prvu knjigu „Vuk koji je htio biti druge boje“. Dobili smo i bijelu platnenu vrećicu u kojoj se nose knjige iz knjižnice. Naša iskaznica nam je vrlo važna jer ćemo svakog tjedna podizati knjigu ili dvije koje ćemo čitati u vrtiću.

Došlo je vrijeme da odemo na prvu interaktivnu predstavu „Dan u laboratoriju Djeda Božićnjaka“ u izvedbi La la land teatra u kino Vladimira Nazora. Danima smo pričali o pravilima lijepog ponašanja na predstavi, bili smo vrlo uzbuđeni i svakodnevno pitali odgojiteljice: „Kada idemo na predstavu? Koliko još dana do predstave?“. Vesele Bubamare su radosno sudjelovale u predstavi dižući ruke i odgovarajući na pitanja Djeda Božićnjaka. Za kraj smo svi zajedno pjevali pjesmu „Zvončići, zvončići“ i požurili natrag u vrtić kako bismo stigli na ručak. Bubamare su bile pune dojmova i prepričavale što su sve vidjeli i naučili te kakve je pokuse izvodio Djed Božićnjak, a odgojiteljice moraju pohvaliti male Bubamare koje su pokazale kako se ponašaju velika i dobra dječica!