Nova soba, novi prijatelji, novi izazovi… vrijeme prilagodbe

Mi smo skupina Kockice i složeni smo od deset malih kockica u drugoj godini života. Brojimo pet dječaka i pet djevojčica. Svima nam je ovo prvi susret s vrtićem, a nekima od nas i prvo odvajanje od roditelja. Naše odgojiteljice Borka i Ana pomažu nam da se što bolje prilagodimo na novu okolinu. Brinu o nama u vrtiću, uče nas raznim lijepim stvarima i igraju se s nama.

Kako za svaku promjenu treba vremena, tako i za našu prilagodbu treba dovoljno vremena i ugodna atmosfera. Tako je tijekom rujna u našoj sobi bilo dosta suza ali i smijeha. Iz dana u dan smijeha je sve više a suze dođu samo u rijetkim situacijama.

U vrtiću smo do sada usvojili sjedenje za stolom za vrijeme jela. Neki i dalje samo sjedimo i ne želimo jesti ali naše odgojiteljice Borka i Ana nas uvjeravaju da tete kuharice jako fino kuhaju pa možda popustimo.

Skoro svi smo probali kako je to spavati u vrtiću. Neki od nas su sada po prvi puta zaspali bez roditelja. Veliki je to korak za nas. Kako smo još mali, ponekad nam je teško dočekati krevet pa zaspimo i puno prije na raznim mjestima. Bitno da se spava, nije bitno gdje. ?

Najviše volimo vrijeme za igru i istraživanje sobe, boravak na zraku i slušanje glazbe.

Veselimo se našem druženju i novim izazovima koji nas čekaju.

Pozdrav od Kockica