Prosinac u skupini Bubamare

Prosinac, kao posljedni mjesec u godini donio nam je hladnije vrijeme, novo godišnje doba te blagdanski ugođaj.

Božićni blagdani najljepše su doba u godini, kako odraslima, tako ponajviše i djeci. Kako bismo i u ovim neobičnim i novim situacijama koje nam je donijela pandemija korona virusa djeci dočarali božićno veselje nastojeći da im svaki dan proveden u vrtiću ostane u radosnom sjećanju, svakodnevno smo im nudili razne aktivnosti u kojima su mogli razvijati svoju maštu i kreativnost, njegujući pritom dobre prijateljske odnose i suradnju.

Vrijeme pripreme za Božić nastojali smo ispuniti zajedništvom, radošću i suradnjom, a sve to kroz razne aktivnosti koje su djeci bile ponuđene.

Izrađivale su se čestitke, ukrašavale čizmice, ukrašavali smo našu sobu dnevnog boravka, posijali i brinuli se o božićnoj pšenici, palili svijeće na adventskom vijencu, a sve to su pratili veseli zvuci božićnih pjesama.

Posebnu pažnju posvetili smo zadovoljavanju djetetovih emocionalnih potreba za ljubavlju, prihvaćanjem i uvažavanjem, potreba djece za igrom i zabavom, potičući radosnu atmosferu, razvoju pozitivne slike o sebi te jačanju osjećaja pripadnosti i vrijednosti svakog djeteta.